RSS

Читалачка значка

05 апр

ПИШЕТЕ ЛИ ЧИТАЛАЧКИ ДНЕВНИК?

Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“, у сарадњи са Министарством просвете организује двадесет шесту по реду Читалачку значку.

Према пропозицијама такмичења учесници су обавезни да направе приказ одређеног броја књига:
I и II разред………………… 5 књига
III и IV разред…………….. 6 књига + часопис
V и VI разред…………….. 7 књига + часопис
VII и VIII разред………….. 8 књига + часопис

Сваки дневник обавезно треба да садржи: Име и презиме ученика, назив школе, разред и име учитеља или наставника. Дневници морају бити писани ХЕМИЈСКОМ ОЛОВКОМ, самостално, својеручно или одштампани на компјутеру под условом да ученик сам откуца.

У категорији за I и II разред: Обавезно навести име и презиме аутора, наслов књиге и САМОСТАЛНУ ИЛУСТРАЦИЈУ прочитане књиге (илустровати у свесци или скицен блоку).

У категоријама од III до VIII разреда: Обавезно навести име и презиме аутора, наслов књиге, годину издања и назив издавача. О прочитаном делу учесници пишу своје утиске, своја размишљања подстакнута прочитаном књигом, зашто им се књига допала или можда зашто није, ко им је препоручио књигу. Могу да издвоје неки догађај, омиљени лик из књиге или занимљиву мисао из текста.

Обавезни део програма је само једна књига на задату тему, а остале учесници читају по сопственом избору под условом да књига не улази у школску лектиру. Ученици од III до VIII разреда треба да опишу и један часопис (по сопственом избору)

TЕМА ЗА ОБАВЕЗНИ ДЕО ПРОГРАМА: Планета Земља је у нашим рукама

Школе су обавезне да дневнике читања доставе Градској библиотеци најкасније до 15. априла 2009. године. Одбор за Читалачку значку ће одабрати најуспешније дневнике и доделити златне, сребрне и бронзане дипломе. Поред ових награда додељују се награде за најбоље наставнике и библиотекаре и колективне награде за најуспешнији разред. Сви учесници ће бити награђени беџевима Читалачке значке.

 
Коментари су искључени на Читалачка значка

Објављено од стране на 5. априла 2009. инч Најаве догађаја

 

Затворено за коментаре.

 
%d bloggers like this: