RSS

Препоручујемо да прочитате у току распуста…

25 јун

ЗА НАЈМЛАЂЕ (I-II разред)

“Бајне принцезе” Силвија Ронкаља – едиција Креативног центра

  1. Принцеза Нећу и принц Хоћу
  2. Принцеза која је превише читала бајке о принцезама
  3. Принцеза Принцес Крофна и страшни Згранч
  4. Принцеза која је волела шале и подвале
  5. Принцеза Тоска и вештица Флоска
  6. Једно краљевство за две принцезе

 

ЗА УЧЕНИКЕ III И IV РАЗРЕДА

Књиге из едиције “Причам ти причу” Креативног центра:

     Кроз гудуре Обреновца – Владимир Андрић

Gudure Obrenovca

“Пустолов је поново у акцији – та вест ће сигурно обрадовати многе малишане којима су авантуре овог јунака познате захваљујући ТВ серији. У нових двадесетак прича, Владимир Андрић се маестрално поиграва дословним и метафоричним значењима, стварајући пустоловни говор у којем овештали изрази и подразумевана значења постају поново нови и свежи. Тако се црне кифлице месе од домаћег мрака, густог као тесто, медвеђа услуга је услуга коју чини медвед, а да не говоримо о подметању кукавичјег јајета… Ведрини ових прича доприносе и илустрације Kосте Здравковића.”

 

Тајни живот Хранислава Добрића – Чедомир Петровић

Hranislav Dobrić

“Главни јунак збирке од тридесет прича, из пера Чедомира Петровића, познатог позоришног и ТВ глумца, је Хранислав Добрић, дугогодишњи чувар и "хранитељ" животиња који ужива њихово неограничено поверење и зна све њихове тајне. Он је лава Тозу спасао од отмице и присилног рада у циркусу, дабра Зубу добро и срећно оженио, једног орла научио да лети и урадио још много, много великих дела. Онако како га воле његове животиње сигурно ћете га заволети и ви који прочитате ову књигу.”

 

ЗА УЧЕНИКЕ V, VI И VII РАЗРЕДА

Бели очњак – Џек Лондон

Beli očnjak

 

“Са едицијом Kњиге за сва времена вратите се најлепшим причама. Откријте их на нови начин, јер су илустроване и коментарисане као што то до сада никада нису биле.
Машта великог илустратора: Филип Минк је илустрацијама дочарао причу о Белом Очњаку, псу-вуку који је напустио свет леденог канадског севера и прихватио живот у цивилизацији.
Ново помоћно средство: документарне аутентичне слике, дате паралелно с текстом и пропраћене објашњењима, враћају Белом Очњаку његову репортажну вредност.
Оригинални текст, а сасвим нова авантура.”

 

ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА И СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Књиге из едиције “Транзит” Креативног центра – намењене тинејџерима

Духово дете – Соња Хартнет

Duhovo dete

“Меди чезне да јој живот буде тајанствен и магичан, попут бајке. А онда једног дана на плажи среће необичног младића, каквог никада до тада није упознала…
"Духово дете", најновији и по много чему најбољи роман Соње Хартнет, објављен 2007. године, непосредно пре номинације за награду АЛМА, јесте фантастична поетска приповест која нам, на симболичан начин, саопштава велике истине о животу и љубави.”

 

Добар дан, другови – Онджаки

Dobar dan...

“Луанда, Ангола, 1990. Главни јунак ове књиге је Ндалу, обичан дечак који живи на необичном месту. Kао и сва остала деца, он се смеје својим наставницима, избегава да ради домаће задатке и воли да слуша узбудљиве приче. Али његови наставници су Kубанци, домаћи задаци су састави о радницима и сељацима, а приче су о банди Празан ковчег, која најчешће напада школе.
Роман "Добар дан, другови" говори о групи пријатеља који проводе своје чаробно детињство у земљи у којој бесни рат. Али свет око њих се мења и то детињство не може заувек да траје…”

 

Епик – Конор Костик

Epik

“Време: 1124. година
Место: планета Нова Земља
На Новој Земљи ЕПИK није само компјутерска игра – он је питање живота и смрти. Ако изгубите, губите све што имате. Ако победите, цео свет је ваш! Али ретко ко побеђује…
Желећи да се освети због неправде коју власт у ЕПИKУ наноси његовим родитељима и пријатељима, четрнаестогодишњи Ерик проучава правила игре као нико до тада, улази у њу и савладава опасне противнике у застрашујућим крајевима ЕПИKА.
Да би спасао човечанство, приморан је да се бори последњи пут – са члановима Централе за расподелу, господарима игре. Али Ерик не зна да њихова дуго чувана тајна може да уништи и сам ЕПИK.”

 
Оставите коментар

Објављено од стране на 25. јуна 2010. инч Препоручујемо да прочитате...

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: