RSS

Препоручујем да прочитате…

14 дец

Стигла је зима, снежна и хладна. Ближи се и зимски распуст. Право је време да вам препоручим књиге које бисте могли читати у слободно време.

Одавно сам приметила да, бирајући књиге са полица, ученици најчешће посежу за новим шаренијим корицама. То су обично нови актуелни наслови савремених писаца за децу. Тиме се неоправдано запостављају многе добре старе књиге, бисери књижевности за децу, писаца које већ убрајамо у класике. Зато бих вам скренула пажњу на неке од њих, а да бисмо задовољили и ону тежњу ка новом, савременом и естетски примамљивом, пронашла сам их у скоријим издањима познатих издавачких кућа Лагуна и Креативни центар.

     1.   Гуливерова путовања – Џонатан Свифт

Гуливер одлази у потрагу за пустоловинама и налази земљу о каквој није ни сањао. А сигурно никада није ни срео људе попут становника Лилипута. Међутим, ни становници Лилипута никада нису срели човека налик Гуливеру… (Издавач: Лагуна)

     2.   Краљевић и просјак – Марк Твен

У Енглеској у доба Тјудора, један мали одрпанац лута улицама и проси. Пролази поред златне капије Вестминстерске палате и тамо, игром случаја, упознаје краљевића. То је тренутак који ће обојици заувек изменити животе… (Издавач: Лагуна)

     3.   Оливер Твист – Чарлс Дикенс

Сироче Оливер живи у хладном и мрачном сиротишту, све док се једног дана не усуди да тражи још мало хране. Пошто бежи у Лондон, Оливер стиче нове пријатеље и мисли да је напокон нашао дом. Али његове невоље тек су почеле… (Издавач: Лагуна)

     4.   Чаробњак из Оза – Л. Френк Баум

Завирите у ове странице и полетите с Дороти у чаробну земљу Оз. Упознајте страшило које говори, зарђалог човека од лима и лава кукавицу. Пратите њихове невероватне пустоловине док траже оно што у животу највише желе. (Издавач: Лагуна)

     5.   Пут око света за осамдесет дана – Жил Верн

Када је Филеас Фог у новинама прочитао да је могуће обићи свет за само осамдесет дана, пријатељи су му се смејали. „То је неизводиво!“, рекао је један од њих. И тако је Филеас Фог кренуо на пут да докаже супротно. (Издавач: Лагуна)

     6.   Бели очњак – Џек Лондон

Причу о Белом Очњаку, псу-вуку који је напустио свет леденог канадског севера и прихватио живот у цивилизацији. (Издавач: Креативни центар)

     7.   Књига о џунгли – Радјард Киплинг

Познато дело Радјарда Киплинга доживело је до данас небројено много издања у преводу на више десетина језика, као и неколико цртаних и играних филмских верзија. Ипак, књига коју вам представљамо доноси једну новину у виду богатих и документрано илустрованих додатака на маргинама сваке стране. Читалац тако стиче један нов, много богатији доживљај Индије, њеног биљног и животињског света и историјског тренутка у којем је дело настало. (Издавач: Креативни центар)

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 
Коментари су искључени на Препоручујем да прочитате…

Објављено од стране на 14. децембра 2010. инч Препоручујемо да прочитате...

 

Затворено за коментаре.

 
%d bloggers like this: