RSS

За наставнике… из Креативног центра

09 феб

Пратећи издавачку делатност издавачке куће Креативни центар, намењену ученицима и наставницима, давно смо запазили едицију намењену учитељима,  наставницима и стручним садарницима, под називом Креативна школа. Временом смо успели да набавимо већину наслова.

Новост у нашој библиотеци су последња два наслова, која су ових дана стигла на нашу адресу: Подучавање деце с поремећајима менталног здравља и учења у редовној настави – Мајлс Л. Кули и Подучавање деце с тешкоћама у учењу у редовној настави – Сузан Вајнбренер. Набавку ових књига иницирали су педагог и психолог, сматрајући да ће бити веома корисне за, како њихов рад, тако и рад учитеља и наставника, са децом која имају потешкоће у учењу.

Подучавање деце с поремећајима менталног здравља и учења у редовној настави – Мајлс Л. Кули

Циљ овог приручника је да помогне учитељима и наставницима који у оквиру редовне наставе раде са ученицима с посебним потребама, али и педагозима, психолозима, дефектолозима, педагошким асистентима, родитељима и свима онима који раде с децом и тинејџерима. У њему се на приступачан начин описују поремећаји менталног здравља и учења који се често срећу код школске деце, објашњава се како се сваки од њих може испољити у учионици и пружају се сугестије о томе шта да се уради, а шта не да би се подржао развој ових ученика.

Подучавање деце с тешкоћама у учењу у редовној настави – Сузан Вајнбренер

Сваки наставник има ђаке с тешкоћама у учењу. Без обзира на то да ли су они означени као ученици за специјално образовање, као спори или као понављачи, то су млада бића чији вам проблеми у учењу представљају свакодневни изазов. Ова књига је златан рудник за сваког наставника у чијој се учионици налазе и ђаци с тешкоћама у учењу. Методе и технике, које се реализују поступно, а које су тестирали бројни наставници, и лако применљиве активности, користиће свим вашим ђацима.

Описи књига преузети су са сајта Креативног центра:  http://www.kcknjizara.rs/edicija?e=109

 
Коментари су искључени на За наставнике… из Креативног центра

Објављено од стране на 9. фебруара 2011. инч Фонд библиотеке

 

Затворено за коментаре.

 
%d bloggers like this: