RSS

Читалачки дневници

12 мај

Рок за предају читалачких дневника, за оне који ове године учествују у манифестацији Читалачка значка, је истекао 10. маја. Уколико нисте стигли ових дана, а при крају сте са радом, своје дневнике још увек, до краја ове недеље, можете донети у школску библиотеку.

Подсетићу вас на пропозиције такмичења.

Учесници су обавезни да направе приказ одређеног броја књига: I и II разред – 5 књига, III и IV разред – 6 књига + часопис, V и VI разред – 7 књига + часопис, VII и VIII разред – 8 књига + часопис

Сваки дневник обавезно треба да садржи: име и презиме ученика, назив школе, разред и име учитеља или наставника. Дневници морају бити писани хемијском оловком, самостално, својеручно или одштампани на компјутеру, под условом да их ученик сам откуца.

У категорији за I и II разред: Обавезно навести име и презиме аутора, наслов књиге и САМОСТАЛНУ ИЛУСТРАЦИЈУ прочитане књиге (илустровати у свесци или скицен блоку).

У категоријама од III до VIII разреда: Обавезно навести име и презиме аутора, наслов књиге, годину издања и назив издавача. О прочитаном делу учесници пишу своје утиске, своја размишљања подстакнута прочитаном књигом, зашто им се књига допала или можда зашто није, ко им је препоручио књигу. Могу да издвоје неки догађај, омиљени лик из књиге или занимљиву мисао из текста. Обавезни део програма је само једна књига на задату тему, а остале учесници читају по сопственом избору, под условом да књига не улази у школску лектиру.

Ученици од III до VIII разреда треба да опишу и један часопис (по сопственом избору)

Обзиром да је у току година која је проглашена годином књиге и језика (23. април 2010 – 23. април 2011.), тема за обавезни део програма гласи: КО ЧИТА ПОБЕЂУЈЕ и подразумева да сваки дневник треба да садржи опис једне књиге чији аутор је добитник Нобелове награде за књижевност.

Сви дневници који буду задовољавали задате критеријуме биће испоручени на Дечје одељење зрењанинске Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“, где ће у току следеће недеље бити прегледани. Најбољи дневници ће бити награђени.

 
Оставите коментар

Објављено од стране на 12. маја 2011. инч Најаве догађаја

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: