RSS

Поводом Европског дана језика

26 сеп

Данас је 26. септембар, дан који је Савет Европе 2001. године прогласио за Европски дан језика. То је учињено крајем године, коју су Савет Европе и ЕУ, прогласили Европском годином страних језика, са циљем да се људи широм Европе охрабре да уче стране језике и да се упознају са богатом језичком и културном разноликошћу Европе, чиме би се остварио циљ – побољшање комуникације и разумевања међу европским народима.

И овај 26. септембар обележили смо на часовима страног језика. У нашој школи, као страни језици, уче се енглески, од првог разреда, и шпански, као други језик, од 5. разреда. Ова два језика су, иначе, међу првих пет језика по распрострањености у свету.

Ученици трећег разреда су током часова енглеског језика били у посети школској библиотеци, где су одгледали презентацију о овом дану, а потом су библиотекарка Мирјана Радовановић и наставница енглеског језика Вероника Франциа поразговарале са њима о значају учења страних језика.

Осталим разредима је, такође, скренута пажња на овај датум и имали су прилику да поразговарају о овој теми са наставницама енглеског и шпанског језика.

Сви смо се сложили да је учење страних језика колико школска обавеза, толико и потреба. Напредак технологије и технике омогућио је да путем рачунара, преко интернета будемо стално повезани са људима широм света. Oсим тога, све смо више у прилици да путујемо и откривамо нове земље, културе, обичаје … Познавање и коришћење страних језика, нарочито енглеског, у многоме нам то може олакшати .

 
Оставите коментар

Објављено од стране на 26. септембра 2011. инч Летопис

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: