RSS

Октобарске слике

07 нов

Као и сваког октобра, прва недеља у месецу посвећена је деци и зовемо је Дечја недеља. Међутим, у нашој школи свака је недеља дечја, јер се трудимо да се деца овде осећају пријатно. Током Дечје недеље у школи је организован велики број активности, за све узрасте. Опширније о тим дешавањима можете читати на школском сајту.


Што се наше библиотеке тиче, овог октобра поново су отворена врата школске библиотеке за све оне ученике који велики одмор радије проводе међу књигама, него у школском дворишту. Зато, сви они који искрено желе да завире у библиотечку ризницу, да прелистају енциклопедије до којих не могу доћи на други начин, за све оне који су случајно заборавили да ураде домаћи задатак и за све оне који желе да пре часа још једном понове научено градиво, врата библиотеке су отворена.

Осим енциклопедија, ученицима нижих разреда увек су интересантни и часописи. Зато, подсећам, од претходне школске године школска библиотека је претплаћена на Мали политикин забавник, који редовно стиже и можете га читати у библиотеци. Ученицима виших разреда на располагању је колекција часописа Национална географија.

Октобар је месец књиге и крајем октобра је у Београду одржан 56. Међународни сајам књига. Навикли смо да сваке године након Сајма књига библиотечки фонд обогатимо новим насловима, како стручне литературе, тако и књигама за децу. Овим путем желим да најавим, књиге су наручене, ускоро би требало и да стигну. Ради се о 25 наслова издавачке куће Креативни центар и 30 наслова из Лагуне. Биће ту интересантних књига за све узрасте, па и за одрасле.

Иначе, током октобра издата је укупно 481 књига, 380 су позајмили ученици, а 101 наставници и остали запослени у школи. Међу нижим разредима, посебно треба похвалити ученике II 4, III 2 и IV 5, а међу ученицима виших разреда V 3, V 2 и VI 2.

На друштвеним мрежама, Фејсбуку и Твитеру, скренули смо пажњу на рођендане великих имена књижевности у октобру: 3. октобра 1895. рођен је Сергеј Јесењин, 8. октобра 1864. рођен је Бранислав Нушић, 9. октобра 1892. рођен је Иво Андрић, истог дана 1547. Мигел де Сервантес, 16. октобра 1854. рођен је Оскар Вајлд, 26. октобра 1893. рођен је Милош Црњански.

Овог месеца навршло се и 50 година од дана (26. октобра) када је саопштено да је Иво Андрић добитник Нобелове награде за књижевност.

На октобарском календару требало би заокружити још пар датума које треба запамтити: 2. октобар – Међународни дан ненасиља, 5. октобар – Светски дан учитеља, као и Међународни дан школских библиотекара, који се обележава сваке године 4. понедељка у октобру.

 
Оставите коментар

Објављено од стране на 7. новембра 2011. инч Летопис

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: