RSS

Читалачка значка за 2011/2012.

22 феб

Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина, у сарадњи са Министарством просвете, ове године организује 29. по реду Читалачку значку, дечју читалачку манифестацију у којој учесници читају одређени број књижевних дела, пишу своје утиске у читалачке дневнике и тиме се такмичење у својим узрасним категоријама. Уколико желите да учествујете у овој манифестацији, време је да почнете да попуњавате свој читалачки дневник.

Сваки дневник обавезно треба да садржи: име и презиме ученика, назив школе, разред и име учитеља или наставника. Дневници морају бити писани хемијском оловком, самостално, својеручно или одштампани на компјутеру под условом да их ученик сам откуца.

Према пропозицијама, учесници су обавезни да прочитају и опишу одређени број књига:

I и II разред   –   5 књига

Обавезно навести име и презиме аутора, наслов књиге и САМОСТАЛНУ ИЛУСТРАЦИЈУ прочитане књиге (илустровати у свесци или скицен блоку)

III и IV разред   –   6 књига + часопис

V и VI разред   –   7 књига + часопис

VII и VIII разред   –   8 књига + часопис

У категоријама од III до VIII разреда: Обавезно навести име и презиме аутора, наслов књиге, годину издања и назив издавача. О прочитаном делу учесници пишу своје утиске, своја размишљања подстакнута прочитаном књигом, зашто им се књига допала или можда зашто није, ко им је препоручио књигу. Могу да издвоје неки догађај, омиљени лик из књиге или занимљиву мисао из текста.

Ученици читају књиге по сопственом избору, под условом да књига не улази у школску лектиру. За обавезни део програма, који се односи само на једну књигу, ове године тема је: Савремени српски дечји књижевници. Дакле, обавезно је прочитати бар једну књигу савременог српског књижевника који ствара за децу.

Дневнике читања је потребно завршити и предати школском библиотекару до 10. маја 2012. Дневници ће бити достављени Дечјем одељењу градске библиотеке, а затим ће након одабира најуспешнијих дневника, бити додељене златне, сребрне и бронзане дипломе. Поред ових награда додељују се награде за најбоље наставнике и библиотекаре и колективне награде за најуспешније одељење.

Уколико имате питања у вези пропозиција или вам је потребна било каква помоћ, слободно ми се обратите.

 
4 коментара

Објављено од стране на 22. фебруара 2012. инч Најаве догађаја

 

4 одговора на “Читалачка значка за 2011/2012.

 1. Тамарица

  22. фебруара 2012. at 13:03

  Ок! Радим на томе! :*

   
 2. bijesibuka

  22. фебруара 2012. at 23:27

  Samo naprijed!

   
 3. Маја Радоман

  27. септембра 2012. at 22:26

  Reblogged this on СРПСКИ ЛАКО and commented:
  Читалачка значка је диван начин да се промовише књига и култура читања, а некада је била дика сваке градске библиотеке, јер су оје оне органозовале. Данас, још понегде живи овај лепи обичај, а Градска народна библиотека Зрењанина је једна од оних које негују ову манифестацију.
  Захваљујући колегиници Мирјани Радовановић ево њихових пропозиција за Читалачку значку, које ћемо радо уградити у нашу. 🙂 Хвала много! 🙂

   

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: