RSS

Школска 2011/2012. из угла библиотекара

27 јун

Школска 2011/2012. ближи се своме крају. Ученици су отишли на заслужени летњи распуст, наставници и остали запослени лагано завршавају преостале послове у ишчекивању годишњег одмора.

Ова школска година, може се рећи, као и претходне, била је богата дешавањима везаним за рад школске библиотеке.

Обележили смо низ значајних датума: Међународни дан писмености – 8. сeптeмбaр, Европски дан без аутомобила – 20. сeптeмбaр, Европски дан језика – 26. сeптeмбaр, Дечју недељу – прва недеља октобра, Међународни дан права деце – 20. нoвeмбaр, Школску славу Светог Саву – 27. јануар, Светски дан поезије – 21. март, Међународни дан књиге за децу – 2. април, Светски дан књиге – 23. aприл, Жаркове дане

У децембру 2011. у школској библиотеци одржана је промоција романа за децу „Месечев камен“, Наде Кљајић.

Учествовали смо у манифестацијама Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“: Песничка штафета и Читалачка значка. Поводом Песничке штафете, у aприлу, гошћа нам је била Јасминка Петровић.

У школској библиотеци, у организацији школског библиотекара, током ове школске године, одржано је 34 часа са ученицима. Ђаци прваци, њих укупно 119, уписани су у библиотеку и  упознати са правилима коришћења библиотеке, чувања књига, значајем читања… Њихови старији другови посећивали су са учитељима и наставницима библиотеку другим поводима: припрема за писање читалачких дневника и учешће у манифестацији Читалачка значка; препоруке за читање, обележавање важних датума…

Поводом Жаркових дана, у априлу, у холу школе је постављена изложба Из школског летописа, којом је приказан део занимљивих страна ове књиге, који се чува као посебно благо наше школске библиотеке.

Крајем наставне године у библиотеци је организован, сада већ традиционални, пријем у част најбољих такмичара и њихових наставника.

Ипак, најважнији посао школског библиотекара је брига о књижном фонду и рад са корисницима, ученицима и запосленима. Током наставне 2011/2012. године издато је 3883 књиге ученицима, 850 књига, уџбеника и приручника наставницима и осталим запосленима, што укупно износи 4733 издате књиге.

Највише књига ученици су позајмили у марту – 630, а наставници у септембру – 208. Иначе, у септембру је издато укупно највише књига, уџбеника и приручника – 745.

Посебно бих похвалила ученике II и III разреда, који су константно, током читаве године, били најредовнији посетиоци школске библиотеке.

Током ове школске године фонд библиотеке увећан је за 257 књига. За наставнике је набављено и 345 уџбеника и приручника.

 
2 коментара

Објављено од стране на 27. јуна 2012. инч Летопис

 

2 одговора на “Школска 2011/2012. из угла библиотекара

  1. веселе клупе

    27. јуна 2012. at 11:22

    Библиотека за пример, као и библотекарка! 🙂

     

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: