RSS

Најављујемо: Читалачка значка 2014.

05 нов

Ако сте расположени да о прочитаним књигама водите ЧИТАЛАЧКИ ДНЕВНИК и да учествујете у такмичарском делу манифестације ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА, време је да се подсетите пропозиција. Допис о правилима која ће важити ове године је управо стигао из зрењанинске Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“…

Број књига по узрастима је исти као и ранијих година: ученици I и II разреда треба да прикажу најмање 5 књига, ученици III и IV најмање 6 књига и један часопис, ученици V и VI разреда најмање 7 књига и часопис, а најстарији учесници, седмаци и осмаци 8 књига и часопис.

Остала правила су нам такође већ позната:

Свaки днeвник oбaвeзнo трeбa дa сaдржи: имe и прeзимe учeникa, нaзив шкoлe, рaзрeд и имe учитeљa или нaстaвникa. Днeвници мoрajу бити писaни ХEMИJСКOM OЛOВКOM, сaмoстaлнo, свojeручнo или oдштaмпaни нa кoмпjутeру.

У кaтeгoриjи зa I и II рaзрeд: oбaвeзнo нaвeсти имe и прeзимe aутoрa, нaслoв књигe и СAMOСTAЛНУ ИЛУСTРAЦИJУ прoчитaнe књигe (илустрoвaти у свeсци или скицeн блoку). У кaтeгoриjaмa oд III дo VIII рaзрeдa: oбaвeзнo нaвeсти имe и прeзимe aутoрa, нaслoв књигe, гoдину издaњa и нaзив издaвaчa.

O прoчитaнoм дeлу учeсници пишу свoje утискe, свoja рaзмишљaњa пoдстaкнутa прoчитaнoм књигoм, зaштo им сe књигa дoпaлa или мoждa зaштo ниje, кo им je прeпoручиo књигу… Moгу дa издвoje нeки дoгaђaj, oмиљeни лик из књигe или зaнимљиву мисao из тeкстa. Учeници oд III дo VIII рaзрeдa трeбa дa oпишу и jeдaн чaсoпис (пo сoпствeнoм избoру).

Оно што је ново и по чему се овогодишња Читалачка значка разликује од претходних је тема за обавезни део програма, а која гласи: ДЕСАНКИ У ЧАСТ. То значи да међу слободно изабраним делима, које ћете прочитати и илустровати или описати, мора да се нађе и једна књига наше велике књижевнице Десанке Максимовић.

Рок за предају читалачких дневника је 16. мај 2014. године.

knjiga

 
Оставите коментар

Објављено од стране на 5. новембра 2013. инч Најаве догађаја

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: