RSS

Пројекат „Ђак репортер“

02 дец

Picture 018

Представници Савеза за шкoлски спорт Србије посетили су нашу школу. Циљ је био одржавање семинара на којем су ученике-новинаре, заправо тридесетак заинтересованих ученика наше школе, упознали са тим како се стварају вести, пишу новинарски чланци, снимају ТВ прилози. С обзиром да смо и прошле године учествовали у пројекту „Ђак-репортер“ шаљући извештај са школског хуманитарног турнира, наша школа је за ову школску годину од представнице Савеза за школски спорт Србије Сање Угрен, добила сертификат о учећу у пројекту и ове године.
Семинар-радионицу водила је Катарина Синђелић, новинарка.
Како су ученици доживели ову радионицу и написали вест о дешавању, прочитајте:
***
Први дан децембра ове године у нашој школи , другачији и интересантнијим су учинили новинари и фотографи који су организовали радионицу у вези новинарства. Учествовали су заинтересовани ученици од петог до осмог разреда. Осим што су научили нешто ново, лепо су се забавили. Снимани су и интервјуи. Било је несвакидашње искуство свих присутних ученика.
Ивана Мутавџић, 8-4
***
Основну школу „Жарко Зрењанин“ посетили су новинари из Савеза за школски спорт Србије.Кроз занимљиву радионицу ђацима су приближили свет писаног и сниманог новинарства. Много ученика је заинтересовано овом радионицом одлучило да се прикључи новинарској секцији школе, и своје радове шаљу часопису „Племенко“, првом спортском дечијем часопису, који ће излазити као додатак „Спортском журналу“.
Нина Јовановић 7-1
***
У нашој школи, 1.12., за време трећег и четвртог часа, Катарина Синђелић, новинарка, одржала је радионицу како би нас заинтересовала за свет новинарства. Измамила је дечије осмехе и обрадовала нас информацијом да и они могу постати ђаци –репортери. Увела нас је у свет занимљивог занимања. Свако ко није слутио да је бити новинар интересантно, уверио се у то.
Вишња Стојшин 8-4
***
У ОШ „Жарко Зрењанин“ у Зрењанину дошла је екипа из Савеза за школски спорт Србије. Међу њима, поред Сање Угрен, била је и Катарина Синђелић, новинарка,која је водила радионицу.
У нашој школи већ постоји новинарска секција на којој пишемо чланке, шаљемо вести, осмишљавамо свој часопис, а новинарка нам је проширила знање о фотомонтажи, интервјуу, вести…
Ученици су били веома заинтересовани јер су сви имали жељу да науче нешто ново, што наравано, јесмо.

Милица Томић, 8-4

А ево и фотографија…

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 
Оставите коментар

Објављено од стране на 2. децембра 2015. инч Некатегорисано

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: