RSS

Нови пројекат наших ”Шпанаца”

11 јун

Крајем фебруара ове године наша школа добила је званични позив од школе Мариа Монтесори из града Пиура у Перуу да учествује у пројекту Желим да те упознам (Quiero conocertе).
У поменути пројекат укључени су ученици 1. и 2. разреда њихове средње школе и наши ученици који похађају секцију или додатну наставу из шпанског језика. Ради се о ученицима истог узраста с обзиром да њихов узраст првог и другог разреда средње школе одговара нашем 7. и 8. резреду.

Задатак учесника је да представе у писаном облику све што сматрају интересантним за ученике са којима су овим пројектом повезани: земљу, град, регион у ком живе, обичаје своје земље, занимљивости, гастрономију свог региона, туристичка места која им се чине интересантним, делове традиције с којим би упознали другу страну, своју школу, чланове шпанске секције и још много тога.

Оно што је посебно занимљиво нашим ученицима и што им представља велики изазов јесте чињеница да ће они писати и представити себе и своје окружење на другом страном језику, језику који воле и у ком су се већ показали веома успешним. То су ученици који се већ од шестог разреда припремају за такмичење које им следи тек за две године, ученици који су освајали награде Института Сервантес, ученици који ће нашу школу представити на предстојећем републичком такмичењу из страних језика и ученици којима комуникација са ученицима шпанског говорног подручја није страна – с обзиром да су већ учествовали у међународном пројекту Osos de peluche, који смо недавно реализовали са Аргентином у оквиру једног од пројеката организације I earn.
Ученици из Перуа вредно раде на свом пројекту и њихову књигу жељно очекујемо током јуна. Само они који знају шпански имаће прилику да се упознају са обичајима далеког Перуа. Књига ће се налазити у школској библиотеци и представљаће, како извор информација о Перуу, тако и успомену на једно дивно пријатељство и дружење са вршњацима са другог краја света.

IMG-5e3282152065885e3acf0695f69afeee-V

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 
Оставите коментар

Објављено од стране на 11. јуна 2018. инч Летопис

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: