RSS

Препоручујемо за читање у априлу

08 апр

Април је ведар пролећни месец, а његов први дан је у свету познат као Дан шале – дан када је прилика да љубитељи хумора и забаве испуне себи и другима дан смехом. Медицина каже да је смех лековит, па смо за читање у априлу издвојиле неколико дела из савремене домаће књижевности за децу која ће вас сасвим сигурно насмејати. Такође, један од услова овогодишње 38. по реду манифестације „Читалачка значка“ јесте да од пет прочитаних књига једна буде весела и шаљива,те за све оне који увелико читају и воде своје читалачке дневнике (које ће до 10. маја предати нама у школској библиотеци или до 15. маја Дечјем одељењу градске библиотеке) ево неколико препорука.

„О бабама и жабама“ Поп Д. Ђурђев

Ове, како аутор каже, „минијатуре за основце са високом стручном спремом“ представљају савремене басне које ће вас сигурно насмејати, али и нечему корисном научити. Читање ових „једноминутних новела“ садржаних у књизи „О бабама и жабама“ неће вам одузети много времена, а авантуре ћораве коке која са слепим мишем тражи зрно, кишне глисте која је обезбедила своју децу и сад мирне душе одлази на пецање, винске мушице, немачког боксера и других животиња, задовољиће укус свих радозналих читалаца који у књизи траже забаву и смех.

Издавач: Пчелица издаваштво, Чачак

„СМС приче“ Игор Коларов

Игор Коларов, један од најособенијих домаћих писаца за децу, у овој књизи приредио је кратке форме прича у облику СМС порука, које ће наше најмлађе читаоце насмејати до суза. Ако је још нисте прочитали, проверите зашто је ово једна од најпозајмљиванијих књига из наше библиотеке.

Издавач: Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“, Зрењанин

„Наша школа је купила диносауруса“ Роберт Такарич

Роберт Такарич је један од наших најплоднијих дечјих писаца, а уколико сте жељни хумора, нећете погрешити ако изаберете било коју његову књигу (у нашој библиотеци наћи ћете „Ударио ме пубертет у главу“, „Најбоље године“, „Школске фаце, штребери и сестре издајице“, „Виле комшинице и њихова мусава деца“ и још многе друге). У књизи „Наша школа је купила диносауруса“ са осмехом на лицу читаћеш о томе шта се дешава када школа купи диносауруса и о свим ђачким догодовштинама које прате овај чин.

Издавач: Bookland, Београд

Ово је најстрашнији дан у мом животу“ Јасминка Петровић

Приче и романи Јасминке Петровић сигурно ће вас развеселити и насмејати. „Хоћу кући“, „Безобразне ноте и неваљале ајкуле“, „Школа“, „Кажи тети `Добар дан`“ само су неки од наслова који се налазе у нашој библиотеци. Читајући дела Јасминке Петровић  схватићете зашто је она једна од најпопуларнијих домаћих књижевница за децу и младе. У роману „Ово је најстрашнији дан у мом животу“ дат је приказ раног тинејџерског живота – невоље са школом, породицом, пријатељима и симпатијом, и то онако кратко, ефектно и духовито, тако да ћете овај роман прочитати у једном даху, а осмех вам неће силазити са лица.

Издавач:: Креативни центар, Београд

Припремила: Драгана Табачки

 
Оставите коментар

Објављено од стране на 8. априла 2021. инч Препоручујемо да прочитате...

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: