RSS

Стигле нове књиге!

14 нов

Наша школска библиотека од данас је богатија за двадесет пет наслова издавачке куће Креативни центар. Књиге су стигле, управо се обрађују и евидентирају, а на полицама библиотеке наћи ће се за пар дана. На вама је само да погледате списак наслова, одаберете оно што желите да прочитате и да то потражите за који дан у библиотеци.

Едиција Лепе, паметне и храбре намењена је млађем узрасту и доноси „приче о бајним девојчицама“, наравно лепим, паметним и храбрим, како и назив едиције каже. Стигле су нам две књиге италијанске списатељице Беатриче Мазини: „Агата и лажљива огледала“ и „Девојчица и змај“.

Свима су вам већ познате „мале жуте књижице“ едиције Свет је један. Овај пут одабрано је шест нових наслова: „Зар опет Алис“ и „Само не питајте Алис“ – књиге Џуди Кертин (наставци популарне књиге Моја сусетка Алис), „Срце од вафла“ Марија Пар, „Приче о љубави“ Роберто Пјумини, „Дневник Инес Таварес“ Алис Виеира и „Будале и смарачи“ Улф Старк.

Тинејџерима су намењене књиге из едиције Транзит: „Бљак“ Хара Јанакопулу, „Спасавање Франческе“ Мелина Маркета, „Ко је овде луд“ збирка прича више аутора, „Ходати, трчати летети“ Сабрина Рондинели, „Извините што бих да ме неко воли“ Јухана Тидел и „За старије од 16“ Ана Салдања.

За све оне који воле мађионичарске трикове и који су се већ упознали са књигом „Хокус покус“ Душка Пролушића, добра вест. Стигли су нам други и трећи наставак.

За најмлађе ту су и „Басне“ Радомира Путниковића, а заједно са учитељима могу користити књигу „Игрокази за школске и остале приредбе“ Дејана Алексића.

Из едиције Мала психологија одабрали смо још четири нова интересантна наслова: „Како да преживиш ако си девијчица“, „Како да преживиш ако си дечак“, „Како да преживиш у школи“ и „Браћа и сестре : природа вас је повезала – држите се заједно!“.

За крај, пар наслова и за наставнике… Из едиције Језик и књижевност узели смо „Умеће рецитовања“ и „Како писати некњижевне текстове“, као и интересантну прича о језицима у облику књиге „Језик, језик, е па шта је…“ Хелене Ури.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 
1 коментар

Објављено од стране на 14. новембра 2011. инч Фонд библиотеке

 

Један одговор на “Стигле нове књиге!

  1. tamarica97

    14. новембра 2011. at 12:44

    Књиге су супер. За неке сам већ чула, али их нисам читала…
    Тако да ме очекујте ускоро. 🙂

     

Постави коментар